сряда, 21 октомври 2015 г.

Как да си направим домашен ексфолиант

Кожата ни се нуждае от ежедневна хидратация и почистване. Отстраняването на мъртви клетки става много лесно с приготвянето на домашна маска за тяло.

4 простички съставки за изготвянето на домашен ексфолиант. Това са: кафе, кокосово олио, кафява захар и морска сол. 
Съставки:
4 супени лъжички  смляно кафе 
4 супени лъжички кафява захар
2 супени лъжички кокосово олио
1 супена лъжичка морска сол


След като имате тези 4 съставки, трябва единствено да ги смесите. По-добре използвайте кокосово олио, което е по-течно, за да ви е по-лесно при смесването. Количеството, което сме ви посочили, е достатъчно за цялото тяло за веднъж. Разбира се, може да си направите двойна или тройна доза, за да имате за следващите няколко пъти. 
Най-важната съставка на тази маска за тяло е кокосовото олио. Много добър източник за овлажняване на кожата, също и за косата. Бихте могли да използвате самото олио като маска за коса. Намазвате косата, стоите известно време, докато сте в банята, и след това изплакване. Косата става по-здрава и по-лъскава.
Самата маска за тялото доста цапа затова ви препоръчваме да я използвате в банята. Намазвате тялото си и изчаквате 5-7 минути преди да я изплакнете.
Кафето мирише много хубаво и кожата ви след това ще поеме неговия аромат. Особено за любителите на кафе, си е плюс. След това кожата ви ще бъде много нежна и хидратирана.

(Превод от английски език - https://zuzkalight.com/fashion-beauty/diy-exfoliating-skin-care-scrub/)

Няма коментари:

Публикуване на коментар