петък, 11 декември 2015 г.

Как да сме по-здрави през зимата

Как да сме по-здрави през зимата?

Зимата е красив сезон, но времето обикновено е много студено и често ставаме жертва на различни вируси. Имунната ни система през студените месеци е по-слаба, затова лесно се разболяваме. Как можем да променим това?

Няколко са начините да се погрижим за себе си през зимата. Никой не обича да го тъпчат с антибиотици. Ако вземем предварителни мерки за здравето си, може и да пропуснем сериозното лечение.


Почивка и здравословно хранене


Двете основни неща, свързани са здравето, са почивката и хубавата храна. Без тях трудно ще се справим с вирусите, които витаят из зимния въздух или офис пространството.
Нужно е да не се лишавате от сън, тъй като по този начин стресирате организма и той отслабва, заедно със защитните си сили. Важно е да хапвате разнообразно и по-често. Зимата е трудно да се набавят така нужните хранителни вещества, но въпреки това старайте се да разнообразявате менюто си. Цвеклото се препоръчва за подсилване на организма. На салата, заедно с моркови и ябълки ще ви даде необходимата доза витамини.


Течности, чайчета и плодове


Чаят е най-добрата зимна напитка. С мед и лимон освен че е вкусно, се засилват и защитните сили на организма ви. Ако чаят е домашен, набран през топлите месеци и изсушен, още по-добре - значи е съхранил всичко необходимо, за да ви предпази от тежката и студена зима.
Кивито е много добро средство за предпазване от болести. Нека не забравяме водата - трябва да я консумираме колкото се може повече.

Личната хигиена


Личната хигиена и най-вече на ръцете е много важна през студените месеци. Лесното разпространение на бактериите през въздуха дава възможност да прихванем какво ли не. Затова е важно да мием ръцете си преди хранене.

 


Физическа активност


През зимата е важно да спортуваме и да се движим, за да сме във форма. За да се чувстваме добре и здрави, е важно всеки ден да се движим. Студените месеци не дават тази възможност, но въпреки това трябва да си намерим занимание, с което да се раздвижваме.
 Това би могло да е разходка с кучето в парка, ходене пеша до магазина и др. подобни.



Няма коментари:

Публикуване на коментар