четвъртък, 10 декември 2015 г.

Купи книга - подари приключение

Всеки от нас е чувал максимата, че читателят живее стотици животи благодарение на книгите. Това не е случайно, защото с литературата всъщност приемаме по-лесно нещата от живота. Тя е лекарство за ранените души и стимулатор за демотивираните.

От вчера (8.12.2015) НДК стана отново храм на литературата. За няколко дни мястото ще бъде дом за над 200 издателства, които представят най-новите си книги.
Тържественото откриване на събитието бе направено от кмета на София - Йорданка Фандъкова, която сподели вярата си в четенето.


Изложението ще продължи до 13.12. като то обхваща няколко етажа от Националния дворец на културата. На щанда на всяко от издателствата ще бъдете посрещнати с усмивка и ще ви бъдат предложени най-новите и интересни книги. При покупка има различни отстъпки и намаления, а издателство Егмонт България, разположено в зала 8 на етаж 5) подарява коледни шапки, заедно с ръководство за домашна декорация за Коледа.

Заедно с панаира на книгата се провежда и литературния фестивал. Той включва срещи с различни автори, представяния на книги и много други интересни културни инициативи.

Тази година  Иберийският полуостров ще бъде основна тема на дискусиите, свързани с литературата. Всички посетители ще имат шанса да се срещнат с известни автори от  Испания и Португалия във Мраморното фоайе.По традиция, ще има обособени места за  детски и прес кът, книжарница, място за автографи и разговори с писателите.

В литературата от този регион особено важно място има кухнята. Тя също е включена в програмата на литературния фестивал.  

С наближаването на най-светлите празници нека отворим сърцата си за красивото и истински важното. Тези ценности са представяни най-добре от литературата. Насладете се на обстановката в НДК, разгледайте книгите, купете си и подарете книга. Така ще зарадвате близки и преди всичко - ще подарите още един живот и едно ново приключение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар