сряда, 16 декември 2015 г.

Escape emergency room - нов начин за забавление

Напоследък все по-голяма популярност придобиват така наречените стаи със загадки (emergency escape rooms). Те предлагат лабиринт от емоции за ентусиасти и любители на логическите загадки.
Това е интересен начин да разчупим ежедневието и да раздвижим малко позастоялите мозъчни клетки.

Какво представлява това предизвикателство?
Разбира се, има различни варианти на сюжети. Общото между тях е, че група от хора (отбор между 2-ма и 4-души) за определено време трябва да изпълнят задачи. Не им се дават жокери, ако самите те не пожелаят това от началото на играта. 

Играта включва различни задачи - често логически, с чието справяме се приближаваме към дадена цел. В общия случай това е ключ за отключване на определен катинар или комбинация от цифри за справяне с ключалка. Целта на заниманието е да финишираме за определеното време, отключвайки си врата.

Звучи много интересно и забавно. Времето лети и се усещаш потопен в магията на историята.
Градски дами участва в подобно изживяване. Наречено бе "Направление неизвестно" като книгата на Агата Кристи.

Целта на загадката бе да открием кой е господин Х, с къде е пътувал и какво е видял. Всичко това в рамките на 60 минути забавление и перипетии с голяма доза помощ от екипа. Градски дами са благодарни за помощта и възможността да преживеят детективската загадка. Определено ще опитаме отново.

А вие може да зарадвате близък човек с такъв тип занимание - дори да го споделите, тъй като винаги е по-забавно, когато има повече хора. Че кой не обича да бъде Шерлок Холмс поне веднъж. Или Еркюл Поаро?  


Няма коментари:

Публикуване на коментар