понеделник, 14 декември 2015 г.

Градове, които да посетите през зимата

Коледа наближа и време да помечтаем.
Има места по света, където е най-подходящо да се иде през зимата. Защо ли?
Градски дами направи проучване за вас и ще ви разкаже за едни от най-забележителните и красиви места, които може да посетите през зимата.

Ню Йорк, САЩ


На първо място е  американският мегаполис Ню Йорк. Ако не вярвате, вървете през зимата и се насладете на обстановката. Всичко е като в приказките. Сняг, коледни пазари, намаления и отстъпки. Коледният дух си е свършил работата със сигурност. По улиците има безкрайни върволици от хора, пазаруващи подаръци за най-близките си. Но те не са негативни, напротив - от тях се излъчва одухотвореност. Украсата, улиците, музиката, храната, ледената пързалка в "Сентръл парк" - всичко това си заслужава да се преживее именно през зимата. Затова, ако сте решили да сбъднете мечтата си и да посетите Ню Йорк - не се колебайте. Нека това да е зимата, особено преди Коледа.

Единбург, Шотландия

Шотландия е магическа страна не само заради историята и митологията. Единбург е приказно красиво място. Тесните улички, зеленината, приказно красивите сгради и гледки спиращи дъха са запазена марка на това градче. Ще покарате ледени кънки в центъра, ще посетите замъка, ще пийте горещ шоколад, а навън снегът тихо ще се сипе. Като в приказка.


Прага, Чехия

Прага е красив град, който напомня на рицарска история. Естествената красота на града оживява под снега. Романтичните разходки по павираните улици ще ви върнат хилядолетия назад и ще се почувства като герой от приказка. Затова посетете Прага през зимата. Има какво да ви предложи, за да си прекарате незабравимо.



Копенхаген, Дания

Приказният град, дом на Ханс Кристиян Андерсен, е чудесно място за зимна разходка. Градът е изключително романтичен и запленяващ през зимата. Февруари е идеален за посещение на Копенхаген, тъй като тогава се случват много събития и културни програми, свързани със зимната култура.

Трансилвания, Румъния

Макар Румъния да е несправедливо обвинявана за неподходяща дестинация за туризъм, това съвсем не е така. Родината на граф Дракула има какво да предложи особено през зимата. Освен туризма и забележителност, Трансилвания предлага и разнообразие от зимни спортове за любителите им. Една често срещана културна и архитектурна забележителност е дворецът на Дракула. Ако го посетите през зимата, ще се почувствате като в истинска средновековна приказка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар