понеделник, 12 октомври 2015 г.

Няколко съвета да сме във форма

С идването на студените месеци става все по-трудно да сме във форма. По-често ни е студено и не ни се иска да тичаме в дъжда, или да правим упражнения.
Градски дами ви предлага няколко лесни начина да запазите спортния дух и формата си дори през най-студените месеци. Вижте как.



  1. Хранете се умерено. Този навик е много полезен. Дъвчете по-бавно. Не забравяйте, че на мозъка му е необходим около половин час, за да усети, че сте сити. Затова хапвайте по-бавно, за да е по-малко.

  2. Пийте повече течности. Течностите са полезни за тялото. По този начин то се хидратира  и в същото време се пречиства.  Есента и зимата е хубаво да се пият чайове и топли напитки. Не прекалявайте с кафето. Може да има негативен ефект. Правете си и фрешове. Дори от зеленчуци. Ще се изненадате колко са полезни.
  3. Запишете се на йога, народни танци или друг спорт на закрито. Ходейки на танци, освен че ще повишите социалните си контакти, ще се движите достатъчно, за да поддържате форма.

  4. Хапвайте разнообразно. Макар да е трудно, особено за работещите, набавянетона разнообразно меню е от огромно значение за това как се чувстваме и как изглеждам. Според известния британски готвач и специалист по храненето Джейми Оливър, важно е два пъти в седмицата да се яде месо. То съдържа много важни хранителни вещаства, без които няма да се чувствате добре. Може да го замените с риба, ако предпочитате.
  5. Спете достатъчно. Сънят е жизненоважен за това да се чувствате добре и да сте във форма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар