неделя, 4 октомври 2015 г.

Най-красивите места по света

Есен е. Слънцето нежно грее през прозорците. Листата падат лениво, пожълтели. Златните тонове са навсякъде около нас. Мнозина още мечтаем за топлината на лятото, за синьото море и галещите слънчеви лъчи. Мечтаем за витамин "море".  Какво по-добро от това да си помечтаем за красиво райско местенце. Класациите са различни. За едни -остров Фиджи, за други - Хавай, за трети е Карибите.

Кои са най-красивите места в света?

Според класацията на USA Today това са:


      1. Австралия.
        Австралия от доста време е смятана за рай на земята. Тази така тайнствена страна, толкова далечна и желана е избрана за едно от красивите места на света заради безбройните плажове, спокойствието, което витае, чистите плажове и невероятните обитатели. Северното сияние е много познато на света, но майката природа е решила да да дари и второ светлинно шоу над австралийското небе - т.нар. южни светлини.

      2.  Бразилия.
        Безкрайни мили от бели плажове  и кристална вода- това е Бразилия. Най-голямата страната в Южна Америка и петата в света е мечтано място за екскурзия, почивка и за спокоен живот сред рая. Бразилия има какво да предложи, макар и да е пренаселена.
      3. Канада
        Канада съчетава в себе си красотата на природата и развитостта на обществото. Тук се намира и най-голямото езеро в света. Като една от най-добрите страни за живеене, Канада се нарежда и с добър стандарт на живот.
      4. Китай
        Макар културата на Китай да е доста по-различна от нашата, това магическо място е едно от най-красивите в света. Заслужава си да бъде посетено заради високите планини и величествените водопади.

      5. Италия

        Който не е бил в Италия, не е видял свят. Невероятна от архитектурна гледна точка, пълна с история и красота. С малките си улички, паветата, италианския дух и история Италия ни кара да се влюбваме отново и отново всеки път щом я посетим. От Венеция до Тоскана Италия е прекрасна.
      6. Мексико
        Не на последно място USA Today поставя Мексико като най-красиво място на света. С какво ни грабва Мексико?
        Пясъкът на Карибския бряг има корал произход. Той е фин, бял и при 40 градуса пак бихте могли да ходите по него. Водата  на Карибите е много топла - около 27 градуса.
        Според TripAdvisor плажовете се нареждат сред десетте най-красиви в света.


      7. Размечтахте ли се да попътувате? Есенният сезон е прекрасен за избор и организация на пролетната екскурзия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар