неделя, 4 октомври 2015 г.

Предизвикателството да живееш в малък апартамент

Живеем в глобален свят. Като че ли все повече обаче имотите поскъпват, а хората обедняват. Затова често се налага да се съобразяваме с това дали домът ни ще е голям, но ще е далеч от работата, или ще е близко до центъра, но малък и скъп.

Над 75 процента от хората живеят в малки жилища. Налага се да оползотворим пространството за нуждите си. Има различни трикове, свързани с това да го направим по-голямо и удобно.

Най-голямото предизвикателство да живееш в малък апартамент. На практика вариантите са да имаш по-малко вещи, или да ги организираш добре.
Все по-често на пазара започна да се налага вариантът с кутии а съхранение и т.нар. умни мебели - мултифункционални.
Но какво става, ако не са подходящи са дома ти? И практичност синоним ли е на удобство и стил?

За повечето хора практичност означава изчистен стил и не особена организираност на пространството.

За щастие Икеа ни предлага много варианти за това как да се справим с малките помещение.
Решенията за малък дом са много и различни.
На първо място, бихме могли да организираме пространството като използваме тънки мебели, а не масивни. Също така цветовете са много важни. Светлите мебели създават усещането за пространство.

Друг трик, който може да ползваме, е мултифункционални мебели. Например, масичката за кафе, да става и за бюро, или да съдържа шкафче отдолу за съхранение. Същото важи и за табуретката, чиято горна част се отваря.

Организацията в шкафчетата също би могла да се аранжира в кутии за съхранение. Различни гримове, бижута, дори щалове и чаропи стоят по-добре и заемат по-малко място, когато са в кутия. А и са по-лесни за намиране.

Мислете винаги в перспектива. Използвайте най-необходимото. На никой не му е нужно да се зарива с вещи, които не ползва. А и така ще спестите пари за по-важни неща. Като например почивка, екскурзия.




Няма коментари:

Публикуване на коментар