сряда, 21 октомври 2015 г.

6 храни, които ускоряват метаболизма

Метаболизмът е много важен. Той е доказателство, че тялото ни има достатъчно енергия, за да извършва определени дейности. Този процес не се случва автоматично. Тялото се нужда от храна, която да активира метаболизма и в същото време да го поддържа за дълъг период от време.  Храни с ниско съдържание на мазнини в комбинация с редовни упражнения повишават метаболизма. За дълъг период от време това ще доведе до сваляне на килограми.
Градски дами ще ви представи няколко храни, с чиято помощ ще ускорите своя метаболизъм.

Зелен чай

Време е да спрете с кафето и черния чай. Зеленият чай е най-препоръчван за ускоряване на метаболизма, пречистване на тялото и сваляне на килограми.


Ябълки

С ябълка на ден държа доктора далеч от мен - популярен израз, който е познат на доста хора. Това е много вярно като имаме предвид хранителните вещества в ябълката. Първо, ябълките имат много малко калории. Второ, те са изключително добър източник на фибри. Следователно, яденето на ябълки ще ви държи сити за няколко часа.

Йогурт (нискомаслен)

Много добър източник на калции и протеин. Важно е да е fat free (обезмаслен)
Избягвайте йогурт, които има различни вкусове, тъй като съдържат доста захари и други допълнения.

Целина

Целина съдържа доста вода в себе си и с нейна помощ можем да свалим килограми. Тя поддържа апетита в нормални граници и е доста полезна. Хубава е на салати и различни ястия.

Пълнозърнести храни

Храните, които съдържат фибри  са много полезни. Такива храни са: ядки, кафяв ориз, киноа, ечемик. Когато си ги купувате от магазин, проверете дали на етикета им пише със сигурност  "пълнозърнести".

Канела

Канелата е стабилизатор на захарта в тялото. Различния изследвания показват, че консумирането на една  чаена лъжичка канела регулира кръвната захар.
Трябва обаче да внимаваме с нея, тъй като при хората с ниско кръвно налягане, може да доведе до замайване при употреба на по-голямо количество.
Надяваме се да сме ви били полезни с нашите предложения за храни, които може да включите в своя ежедневен прием. Има много и различни варианти за рецепти, включващи тези полезни храни. Скоро Градски дами ще ви ги представи.


(Превод от английски език- http://lifelivity.com/6-foods-boost-metabolism/)

Няма коментари:

Публикуване на коментар