сряда, 14 октомври 2015 г.

Съвети за сияйна кожа

Днес ще ви представим няколко съвета за сияйна кожа през есента.

Както добре знаем, есента обикновено кожата няма толкова здра вид. След дългите слънчеви месеци и почивката, се чувстваме по-уморени, спим по-малко и това се отразява на външния ни вид.

Няколко са важните неща, които трябва да спазваме, за да изглеждаме добре и през есента. Всичките те се отнасят не само до кожата на лицето, а за цялото тяло.


  1. Почистване.
    Грижата за лицето е изключително важна. Кожата там е много чувствителна и нежна и се нуждае от ежедневно почистване. Сутрин и вечер. Може да използвате лосион, с чиято помощ да почиствате кожата от мъртвите клетки и замърсяванията. Или ексфолиант.
    Всички козметични магазини предлагат изключително много и различни варианти спрямо вашия тип кожа.
  2. Хидратация.
    След като сте почистили лицето си е необходимо да го хидратирате. Ако е сутрин, поставяте дневен крем, който трябва да има защитен фактор поне 15. Дори и през есента слънчевите лъчи достигат до кожата и могат да я засегнат. Затова под фон дьо тена поставете дневен крем. Изчакайте да попие и след това поставете пудрата или фон дьо тена, който ползвате. Ако е вечер, преди сън си сложете нощен крем. Той действа като маска на кожата и така и помага да се въстанови, докато си почивате.
  3. Крем за ръце.
    Кремът за ръце е важен за зимните месеци. Кожата на ръцете също е много чувствителна и трябва да се хитратира често.

  4. Лосион за тяло за след душ.
    Напоследък на пазара се наложи марка, която предлага душ-гел лосион за под душа. Доста дами го предпочитат предвид това, че все сме заети и нямаме време, или забравяме да хидратираме кожата на тялото си с лосион. Ако и вие предпочетете да използвате душ гел, който и хидратира, може да потърсите марки като Nivea и Dove. Те предлагат различни видове. Ако не, остава стандартния начин. Използвайте бебешко олио, ако кожата ви е много чувствителна, но се нуждае от хидратация.
  5. Ескфолиант за тяло.
    Съществуват и продукти, които ексфолират тялото. Хубаво е два-три пъти в седмицата да използваме такъв. С негова помощ премахваме мъртвите клетки от тялото си и то се въстановява по-лесно.
  6. Упражнения.Гърците са го казали: Здрав дух, здраво тяло.
    Упражненията са важна част от външния вид. Хубаво е поне два пъти в седмицата да ставате по-рано и да тренирате. Така ще вдигнете тонуса си и ще си осигурите по-здрава кожа. Всяка физическа дейност е за ваше добро, тъй като помага на белите дробове, подхранва клетките и действа стимулиращо за мозъка.



Надяваме се да сме ви били полезни. Важно е да се чувстваме добре, за да изглеждаме добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар