сряда, 14 октомври 2015 г.

Какво да хапваме през есента?

 Лятото си отиде и даде възможност на есента със златните си багри да ни омагьоса.



Какво обаче е хубаво да хапваме през есента, за да сме здрави?
Плодовете и зеленчуците, които са характерни за есенния сезон, са:

  • моркови
  • ряпа
  • броколи
  • карфиол
  • зеле
  • земна ябълка
  • тиква
  • авокадо
  • цвекло
  • сладки картофи
  • грозде

Тук идва място и на различните десерти, приготвени с тиква. Различните салати също са много актуални. Например, зеле с моркови, айсберг с царевица и цвекло, салата от ябълки и цвекло. Всичките тези варианти на есенни салати са витаминозни и подходящи за укрепване на организма. Не трябва да забравяме и ядките. Те са полезни и съдържат много важни вещества.
Гроздето е един от най-полезните плодове. Народната медицина го препоръчва при различни болести. Най-често при проблеми с бъбреците.



В следващите няколко дни ще ви предложим и рецепти за различни есенни ястия. Важно е да осигурим на тялото си необходимия прием на витамини и минерали с есенните плодове и зеленчуци.


Няма коментари:

Публикуване на коментар