четвъртък, 27 август 2015 г.

Моят дом

Всеки мечтае  за свой дом. Място, където ще може да бъде себе си, да релаксиара, да прави това, което обича с любимите хора. Най- трудната част е не закупуването на имота,а превръщането му в дом, защото не всяка къща е дом.

От малка си спомням, че домът е там, където е сърцето. Хората правят къщата дом, насищат пространството с енергия, която превръща емоциите в положителни спомени.  Как да направим къщата си дом и по- скоро как тя да отговаря на нашия темперамент?

Цветовете в дома ви трябва да отговарят на вашия вкус. С други думи, ако обичате светли тонове, използвайте ги. Дизайнерите обикновено си разбират от работата, но вие ще живеете там и е по-важно да се чувствате уютно и вкъщи, отколкото да следвате модни тенденции в обзавеждането.

Аксесоарите са много важен детайл в дома. Те показват, че на това място има спомени, има хора, които имат определени вкусове и интереси. Но внимайте с тях - да не постигнете обратния ефект - натруфеност и безвкусица. Помнете, че всичко в умерени количества е хубаво.
Цветовите акценти са важни. Например, ако кухнята ви е зелена, хубаво е на масата да имате зелени салфетки, иши чашки, прибори. Това дава усещане за свързаност и е приятно за укото. Не прекалявайте с него, тъй като щесе загуби ефектът.

Цветята правят дома жив. Ако обичате и сте всеотдайни, ще превърнат дома ви в прекрасна градина. Така по-лесно ще превърмогнете сезонните различия.

Не на последно място - снимките. Те са много важен детайл, тъй като запечатват спомени на изживяно щастие. Сложете ги в рамки и ги подредете по стените или на рафтчета. Така ще привлечете положителна енергия и уют в дома. Не забравяйте да избирате снимки, на които сте щастливи и обичани. Те ще ви зареждат дори в мрачните зимни дни.

Надявам се, че с тези простички съвети съм ви била полезна. Всеки дом е уникален като всеки човек. Важното е да бъде подреден с любов и желание. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар