вторник, 24 ноември 2015 г.

Как да се поглезим в зимни условия

Зимата чука на вратата. Времето застудява, а настроението ни сякаш се изпарява.



Всяка градска дама мечтае за топлото лято и меката есен, когато е имала възможност да се разхожда по магазините без да носи стотици дрехи, шапки и ботуши.
Неусетно зимата идва и дори идеята за празниците не би могла да ни зарадва истински.
Потиснати и без желание се чувстваме. Ето и няколко практически съвета как да се поглезим в зимни условия и да направим сезона малко по-приятен.


Отидете на процедура. 

Може да използвате почивния си ден, за да идете на масаж, фризьор, маникюр или нещо друго. Така ще прекарате малко време със себе си, ще релаксирате и самочувствието ви несъмнено ще се вдигне. Направете си прическа, макар и да няма повод, просто така - за вас. Може да изберете и интересен лак за нокти, с които да ви направят декорация.

Топла вана и книга (при желание).


Ако имате вана, значи сте късметлии. Топлата вана с ароматни масла и много пяна е идеалният вариант да релаксирате и да избягате от зимата. Дори това е една от причините да обичаме зимата. Може да си киснем на воля сред мехурчетата, с чаша горещ шоколад или книга в ръка. Поглезете се, заслужавате го.

Гледайте романтични филми, а защо не и коледни.


Зимата е подходящ сезон да се наслаждаваме на романтиката. Може да ядем пуканки пред телевизора в удобните ни плътни домашни чехли/ботушки, да стоим по пижама и да пием чай или горещ шоколад с канела (канелата е важна - за вкус). Гледайте коледни филми и несъмнено ще ви завладее коледния дух и усещането за уют - вкъщи топличко, а навън да вее и фучи.

Декорирайте дома си с уханни аромати


Това може да се постигне с ароматни свежи или някакви други декорации, които да ви напомнят за летните топли месеци. Но ако сте любител на зимата, може да декорирате със свещи с аромат на канела - типично коледни.

Готварско хоби

Дори да не сте имали време до сега, сезонът е идеален, за да се научите на някои тънкости. Например, може да изпробвате онази рецепта за коледни сладки, която ви бяха дали преди време. Или пък да направите вкусна шоколадова торта, крем карамел, каквото душа ви иска.

Книги, книги и пак книги

Зимата е чудесен сезон за четене. Не че лятото не е, но зимата се стъмва по-рано, нямаме възможност толкова да излизаме, когато застудее. И така, с чаша вино пред камината/климатика/печката/до прозореца или дори завити с вълнено одеяло имаме чудесната възможност да четем още и още. Оставете се да бъдете отнесени от магията на измисления свят в книгата и бъдете истински щастливи.




Няма коментари:

Публикуване на коментар