вторник, 24 ноември 2015 г.

Избор на коледен подарък - мисия възможна



Коледа идва! Можем да разберем това по студения въздух, носещ усещане за идващ сняг, по намаляващите дни от календара до края на годината, по усещането, че нещо хубаво предстои, а именно - време със семейството.



Коледа е за семейството, така повелява традицията.



Но какво да изберем за най-любимите ни хора?


Ако и вие се чувствате като героя на Арнолд Шварценегер във филма "Коледата невъзможна", където един татко търси закъснял подарък за своето момче, то тогава се нуждаете от нашите съвети.

Едно от основните правила при избора на подаръка е да имате време преди празника. 

Не се натоварвайте, оставяйки всичко за последната минута. Важно е да предвидите време за избор, за пазаруване, опаковане. Именно така ще се насладите на атмосферата на празника, ще сте истински щастливи. Защото не подаръка е важен, а самия жест, даряването му и целия процес по подготовка.


Целта на подаръка е да зарадва някого, а не вас.



Много често избираме подаръци, които биха се харесали единствено на нас. За съжаление не си даваме сметка за това или пък го разбираме, когато вече е много късно. Ако наистина ви е толкова трудно при избора, обмислете, направете списък с това какво обича дадения човек. Може заедно да се разходите по магазините или по коледни базари. И така уж случайно да получите желаната информация. Дори и да се сети, даденият човек ще оцени вашето желание да го зарадвате

Направете нещо от вас, оставяйки частица творчески елемент.


Винаги е по-добре да изобретите нещо свое за някой друг. Както навремето бабите ни са правели домашни чорапи и плетени пуловери. Зарадвайте обичаните си хора като направите нещо лично. Така подарък ще придобие още повече символизъм и ще привлече приятни емоции.

Подарък - това сте вие.


Дори да нямате достатъчно средства за големи подаръци, това не трябва да ви плаши. Коледа е празник, на който се дарява. Затова дарете частица от себе си на най-близките. Те със сигурност ще го оценят. 

Това е времето в годината, когато отваряме сърцата си за другите. Не пропускайте възможността да зарадвате някой случаен човек или нуждаещи си деца от детски приюти, болни хора и др.

Този малък жест ще ви направи изключително благодарни и щастливи.

Защото да даряваш щастие другиму, означава да носиш в себе си светлина.



Няма коментари:

Публикуване на коментар