петък, 27 ноември 2015 г.

Мотивация за по-добър и щастлив живот

Животът е като една река. Бързо се променя и някак трябва да свикваме с всичко в движение. Често обаче дори нямаме време да помислим, да се спрем, за да почувстваме. Можем ли да бъдем по-подготвени за превратностите на съдбата и все пак да живеем добре? Можем ли да сме душено спокойни, приемайки трудностите по пътя към вечността?

Разбира се. Известно е, че сами моделираме света си. Вселената откликва на нашите желания. От нас се изисква просто да ги моделираме максимално точно и ясно. Например, ако много искате нещо да ви се случи, опитайте да мислите положително за него. След време ще видите, че ще се случи. По този начин изпращаме сигнали до вселената.
Или обратното, ако мислите постоянно негативно, ще предизвиквате негативни неща към себе си и ще ви се случват неприятни неща.

Градски дами ви предлага няколко съвета за това как да живеете пълноценно и по-добре. Всеки от нас иска да е щастлив. Затова трябва да се радваме на малките неща.

  1. Всеки ден започвай с положителни мисли. 

    Ще се учудите колко по-добре ще потръгне ежедневието ви, ако като се събудите, си помислите нещо положително. Например, "нека денят ми е изпълнен с положителни емоции, с успехи и късмет."
  2. Всяка вечер благодарете за случилото се. 

    Макар понякога не всичко да е идеално, трябва да сме благодарни за всеки малък урок.
  3. Мислете положително за всичко.

    Не си позволявайте да задържате черни мисли, неизказани думи или упреки към някого. Казвайте си всичко. Така няма да задържате лошото в себе си. Дори да не сте прави, по-късно винаги може да поискате извинение. Все пак извинението е пречистваща сила.
  4. Казвайте "благодаря, моля" и се усмихвайте.

    Ще се учудите колко много сила съдържат тези простички слова. Те изразяват вашата положителна нагласа към света и това, че сте готови с две ръце да се разкриете към живота.
  5. Всеки ден казвайте и показвайте на близките си колко са важни за вас. 

    Никога не е излишно да им благодарите, че са част от вашия свят, да благодарите на вселената, че ви е дарила с толкова много близки хора и роднини.
  6. Проявявайте доброта към нуждаещите си.

    Помагайте на всеки. Ще се учудите колко добре ще се почувствате след това. Това действие включва хора, животни и т.н.
  7. Никога не се срамувайте да изказвате мнение, да предотвратявате лоши действия.

    Човекът е висше същество, защото му е даден разум и възможността да избира. Не се колебайте да участвате в някаква ситуация, ако това ще помогне на някого, ще го спаси или ще му въздейства положително. Не се оставяйте да бъдете равнодушни, защото това ще ви тежи и няма да бъдете щастливи от живота си.
  8. Опознайте себе си.

    Прекарвайте време със себе си, научавайте какво обичате и какво не. По този начин развивате характера си, а това неизменно променя вашия живот и този на околните към по-добро.
  9. Учете се...

    От всичко и от всички. И от лошото, и от доброто. Намирайте винаги нещо хубаво дори и в най-сериозните ситуации. Все пак животът ни е един и не е безкраен. Нека бъде положителен.
  10. Давайте шанс на хората.

    Да дадеш шанс е равносилно на това да простиш.  А прошката е една от християнските добродетели. Когато простим на някого не само освобождаваме енергия в себе си, но също така помагаме на дадения човек да бъде по-добър следващия път. Да се поучи и да научи нещо ново за себе си. Помагаме му да бъде по-добър и по-щастлив.


Няма коментари:

Публикуване на коментар