Лятото си отиде и даде възможност на есента със златните си багри да ни омагьоса.
Какво обаче е хубаво да хапваме през есента, за да сме здрави?
Плодовете и зеленчуците, които са характерни за есенния сезон, са:
- моркови
- ряпа
- броколи
- карфиол
- зеле
- земна ябълка
- тиква
- авокадо
- цвекло
- сладки картофи
- грозде
Тук идва място и на различните десерти, приготвени с тиква. Различните салати също са много актуални. Например, зеле с моркови, айсберг с царевица и цвекло, салата от ябълки и цвекло. Всичките тези варианти на есенни салати са витаминозни и подходящи за укрепване на организма. Не трябва да забравяме и ядките. Те са полезни и съдържат много важни вещества.
Гроздето е един от най-полезните плодове. Народната медицина го препоръчва при различни болести. Най-често при проблеми с бъбреците.
В следващите няколко дни ще ви предложим и рецепти за различни есенни ястия. Важно е да осигурим на тялото си необходимия прием на витамини и минерали с есенните плодове и зеленчуци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар