Какво ви обещахме, от днес нататък Градски дами ще ви запознава с различни рецепти, включващи най-характерния за сезона плод - тиквата.
В сезона на тиквите ви предлагаме няколко глезотии от тиква.
Тиквата на трапезата
Тиквата се поставя върху дървен работен плот. Нарязва се с кухненски нож на големи парчета. Отстранява се дръжката. След това отново се нарязва, но на по-малки парчета. С нож се отстранява сърцевината, заедно със семките, а след това се маха и кората. Оставя се само пулпата с жълто-оранжев цвят.
ПастаПродукти за 4-ма души:
- 320 гр.паста с форма на мидени черупки
- 700 гр. нарязана на кубчета тиква
- клонка розмарин, стрък салвия, няколко листа босилек, скилидка чесън
- сухо бяло вино
- ементал, зехтин, сол и черен пипер1.В тигана се загряват 3 супени лъжици зехтин, прибавя се тиквата и се бърка с дървена лъжица. Това се прави, докато течността придобие кафяв цвят.След това се нарязват и добавят подправките - салвия, розмарин и др.2. Добавят се сол и черен пипер. Сипва се чаша вино. След като виното изври, се добавя бульон - 2 децилитра. Загрява се до кипване, покрива се с капак и ври на слаб огън 20 мин. до неговото сгъстяване.3. Пастата се сварява в голямо количество подсолена вода. Прецежда се и се изсипва в тигана със соса. Овкусява се с настърган ементал (2 супени лъжици). Ястието се сервира и консумира веднага - докато е още топло.Надяваме се с тази рецепта да сме разнообразили поне малко есенната трапеза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар